Mat & Dryck

Franz Bistro

Tack vare våra många gastronomiska upplevelser i världen har vi insett hur svårt det är att sålla i våra kulinariska minnen. Greta älskar råbiff och jag kan aldrig hålla mig borta från nykokta skaldjur. Så när vi bad kockarna här på Mårtenson att skapa en meny utifrån vårt tycke och smak blev det med inspiration från de varma gränderna i Kalabrien, den där bistron i franska Andouille, tartaren från Singapore och vi får såklart inte glömma krabbsalladen vi åt på klippan i Havstenssund. Det blev en svår uppgift för våra kockar, men oj vad dom lyckats bra. Här finns både små och stora rätter med inslag från alla våra resor och i baren finner du klassiska cocktails som våra bartenders har silat genom ett modernt filter. Prova gärna en av våra signaturdrinkar medan du botaniserar i vår gedigna vinlista med guldkorn från världens alla hörn.

Gretas Café

När vi dricker vårt morgonkaffe sitter vi ofta och drömmer oss bort till en resa vi gjorde till New York. Vi åt så mycket spännande och gott som vi aldrig sett i Halmstad tidigare. Det här måste vi göra på Mårtenson, sa jag till Franz. När vi kom hem började vi planera direkt..

I Cafét finner du vårt eget framtagna kaffe, noga utvalda tésorter, lokal öl på flaska och några härliga viner från källaren. Här serverar vi dagerns lunch, menyn kan ni se under Franz Bistro, apelsin och ricotta på grillat surdegsbröd, sallader och en massa annat gott. Franz har även ställt fram några av hans favoritbakverk som du inte får missa. Hinner du inte äta hos oss så kan vi också packa en take away till dig.

Kom gärna förbi på en lunch eller bara för en fika.

Gretas Tak

Högt upp bland takåsarna hittar ni min pärla, en lekfull oas inspirerad av trädgårdsfester i äppelgårdarna runt Halmstad. Hit kommer vi för umgänget och stannar för solnedgången som dansar över taket. Pärlande drinkar med florala inslag balanserar smakerna i den syndigt goda maten medan nostalgiska dofter leker med våra sinnen. En självklar plats under varma sommarmånader men även mysigt under krispiga höstkvällar insvept i en filt, sippandes på värmande och stärkande dryck.


VECKANS LUNCH & LUNCH

Dagens snabba mål, den långa affärslunchen eller kanske en fräsch sallad? Vår bistrolunch erbjuder något för alla och menyn varierar mellan klassiska rätter och nyskapande kreationer, precis som på kvällen. Lunchen serveras till bords och kylda drycker matchas till rätterna som byts ut varje dag.

BUS - Brunch utan slut

Bloody Mary's, krispig Cava, eggs Benedict, crouque monsieur och amerikanska pannkakor. Det är bara några av godsakerna vi erbjuder på vår gedigna a la carte brunch på helgerna. Stämningsfull musik och genuin service bidrar till att vi kan skryta med en brunch i världsklass i Halmstads vackraste restaurang.

Välkommen hit med vänner och familj så tar vi hand om er.

- Franz

Frukost

Frukosten vi serverar i Salongen handlar om att vårda råvarorna och skilja på säsongerna. Svenska äpplen på hösten, blodapelsin under senvintern, bacon stekt med omtanke, frasiga croissanter och en perfekt krämig äggröra. Frukosten handlar även om mjuka textilier, härlig musik och ett varmt leende. Det sitter i detaljerna. Både Franz och jag älskar att tillsammans avnjuta Mårtensons frukost i vår ombonade Salong.

Välkomna.

Köksbordet

Välkommen in i hjärtat av Mårtenson, vår favoritplats, det mytomspunna köksbordet. Precis intill köket, så nära kockarna man kan komma bjuder vi in till dryckesprovningar och festmåltider. Här flödar viner med hög dignitet, här serveras kockarnas absoluta mästerverk och här påbörjas härliga samtal som aldrig tycks finna ett slut. Minimum 8 personer, max antal 12 personer.


Menyn komponeras av vår matkreatör, Johannes Dahlström, som har erfarenhet från Michelinkrogar i Göteborg. Han kompletterar menyn tillsammans med Barchef Jamie Randall. Med expertis i matkreation, texturer och smaksättning skapar vi en upplevelse du länge kommer att minnas.

Hör gärna av er för mer information eller om ni vill se menyn eller har någon annan fråga.
Vi skräddarsyr kvällar för er som är ute efter något utöver den vanliga utekvällen.

Chambres Separée

- FRANSOSEN, FRANSYSKAN OCH 109:an -

Mårtensons chambres separées är flexibla rum. Möten, konferens, middag eller skräddarsydda event när du vill kunna stänga dörren om dig men ändå ha nära till allt. Bjud kunder på affärslunch i avskildhet eller vänner på matupplevelser utöver det vanliga och låt konversationer och dryck flöda i kapp.

Mysig atmosfär och detaljer i gastronomins tecken inspirerar till exklusiva middagsbjudningar likväl som en tillbakalutad after work. Med bara det bästa från Franz bistro & bar är möjligheterna många: krydda seminariet med gofika, avrunda workshopen med ett dignande drinkbord eller fira med en dekadent avsmakningsmeny till levande ljus - Här bestämmer du.

I Fransosen, Fransyskan & 109:an skapar vi upplevelser - Kontakta oss med dina önskemål!
Konferens@hotellmartenson.se