Mat & Dryck

Franz Bistro

Tack vare våra många gastronomiska upplevelser i världen har vi insett hur svårt det är att sålla i våra kulinariska minnen. Greta älskar råbiff och jag kan aldrig hålla mig borta från nykokta skaldjur. Så när vi bad kockarna här på Mårtenson att skapa en meny utifrån vårt tycke och smak blev det med inspiration från de varma gränderna i Kalabrien, den där bistron i franska Andouille, tartaren från Singapore och vi får såklart inte glömma krabbsalladen vi åt på klippan i Havstenssund. Det blev en svår uppgift för våra kockar, men oj vad dom lyckats bra. Här finns både små och stora rätter med inslag från alla våra resor och i baren finner du klassiska cocktails som våra bartenders har silat genom ett modernt filter. Prova gärna en av våra signaturdrinkar medan du botaniserar i vår gedigna vinlista med guldkorn från världens alla hörn.

Gretas Café

När vi dricker vårt morgonkaffe sitter vi ofta och drömmer oss bort till en resa vi gjorde till New York. Vi åt så mycket spännande och gott som vi aldrig sett i Halmstad tidigare. Det här måste vi göra på Mårtenson, sa jag till Franz. När vi kom hem började vi planera direkt..

I Cafét finner du vårt eget framtagna kaffe, noga utvalda tésorter, lokal öl på flaska och några härliga viner från källaren. Här serverar vi avokadomackor, apelsin och ricotta på grillat surdegsbröd, sallader, härliga smoothies och en massa annat gott. Franz har även ställt fram några av hans favoritbakverk som du inte får missa.

Kom gärna förbi på en lunch eller bara för en fika.

Gretas Tak

Högt upp bland takåsarna hittar ni min pärla, en lekfull oas inspirerad av trädgårdsfester i äppelgårdarna runt Halmstad. Hit kommer vi för umgänget och stannar för solnedgången som dansar över taket. Pärlande drinkar med florala inslag balanserar smakerna i den syndigt goda maten medan nostalgiska dofter leker med våra sinnen. En självklar plats under varma sommarmånader men även mysigt under krispiga höstkvällar insvept i en filt, sippandes på värmande och stärkande dryck. Vi har drop in och har öppet fredagar & lördagar från kl.17.00 - 24.00 under sommaren, vid dåligt väder är ni välkomna till Franz Bistro & Bar, 4 våningar ner.

I nuläget har vi stängt Gretas Tak, då vi bygger & renoverar. Håll utkik för öppning igen, planerad till första advent, söndag den 28 november. Varmt välkomna ❤️

Lunch

Dagens snabba mål, den långa affärslunchen eller kanske en fräsch sallad? Vår bistrolunch erbjuder något för alla och menyn varierar mellan klassiska rätter och nyskapande kreationer, precis som på kvällen. Lunchen serveras till bords och kylda drycker matchas till rätterna som byts ut varje dag.

Brunch

Bloody Mary's, krispig Cava, eggs Benedict, krämig omelett med spenat, sirapsglacerad bacon och fattiga riddare. Det är bara några av godsakerna vi erbjuder på vår gedigna a la carte brunch på helgerna. Stämningsfull musik och genuin service bidrar till att vi kan skryta med en brunch i världsklass i Halmstads vackraste restaurang.

Välkommen hit med vänner och familj så tar vi hand om er.

Frukost

Frukosten vi serverar i Salongen handlar om att vårda råvarorna och skilja på säsongerna. Svenska äpplen på hösten, blodapelsin under senvintern, bacon stekt med omtanke, frasiga croissanter och en perfekt krämig äggröra. Frukosten handlar även om mjuka textilier, härlig musik och ett varmt leende. Det sitter i detaljerna. Både Franz och jag älskar att tillsammans avnjuta Mårtensons frukost i vår ombonade Salong.

Köksbordet

Välkommen in i hjärtat av Mårtenson, vår favoritplats, det mytomspunna köksbordet. Precis intill köket, så nära kockarna man kan komma bjuder vi in till dryckesprovningar och festmåltider. Här flödar viner med hög dignitet, här serveras kockarnas absoluta mästerverk och här påbörjas härliga samtal som aldrig tycks finna ett slut.
Menyn komponeras av vår matkreatör, Johannes Dahlström, som har erfarenhet från michelin krogar i Göteborg. Carolina Bohorquez, Pastry Chef, har en Bachelor degree från Argentina. Hon kompletterar menyn tillsammans med sommelier kunniga Jamie Randall.

Alla tre med sin expertis i matkreation, texturer och smaksättning du länge kommer att minnas, efter en sittning på KÖKSBORDET.

Hör gärna av er för mer information eller om du vill se menyn eller har någon annan fråga.
Vi skräddarsyr kvällar för er som är ute efter något utöver den vanliga utekvällen.
Maila oss direkt till : franz@hotellmartenson.se

Chambres Separée

- FRANSOSEN, FRANSYSKAN OCH 109:an -

Mårtensons chambres separées är flexibla rum. Möten, konferens, middag eller skräddarsydda event när du vill kunna stänga dörren om dig men ändå ha nära till allt. Bjud kunder på affärslunch i avskildhet eller vänner på matupplevelser utöver det vanliga och låt konversationer och dryck flöda i kapp.

Mysig atmosfär och detaljer i gastronomins tecken inspirerar till exklusiva middagsbjudningar likväl som en tillbakalutad after work. Med bara det bästa från Franz bistro & bar är möjligheterna många: krydda seminariet med gofika, avrunda workshopen med ett dignande drinkbord eller fira med en dekadent avsmakningsmeny till levande ljus - Här bestämmer du.

I Fransosen, Fransyskan & 109:an skapar vi upplevelser - Kontakta oss med dina önskemål!
Konferens@hotellmartenson.se